Om oss


Om oss

Bergshamra Varv AB är ett anrikt Roslagsvarv som idag drivs som en modern marina.

Varvet är beläget ca 15 km söder om Norrtälje, 30 km norr om Åkersberga, längs väg 276.

Vi erbjuder åretruntservice för fritidsbåtar upp till 5 ton och installerar det du behöver till din båt - hydraulstyrning, trimplan,

sjökortsplotter mm. Hos oss kan du även köpa båtar och motorer, se "Båtar" respektive "Motorer".

Vi har även en välutrustad motorverkstad och våra mekaniker går årligen kurser hos våra leverantörer.

Vi reparerar din marinmotor,  våra märken hittar du under fliken "Service".
Lite historik :


Året var 1922 då bondsönerna och bröderna från Hammarby, Ernfrid och Elis Andersson, köpte marken där varvet ligger idag. Man började att röja och så sakteliga bygga upp varvet. Ernfrid hade jobbat på Högmarsö varv och visste en hel del om båtbyggeri. Till en början kallades varvet för "Knupvarvet", vilket även är namnet på boken om varvets historia som Elis son Olle Elisson skrivit. Under flera årtionden byggdes här många knupskutor, segel och motorbåtar. Boken finns att köpa i vår butik och i vår webshop. 

Den 28 augusti 2002 ödelades nästan hela varvet av en omfattande brand. 5 av 6 hallar/verkstäder försvann på några timmar och ett stort återuppbyggnadsjobb tog vid. Nu är byggnader och bryggor återuppbyggda och vi ser ljust på framtiden.

Idag drivs varvet av Olles son Dan Elisson och två av de fem anställda är Dans söner Tobias och Jakob Elisson - fjärde generation !

Inriktningen nu är fritidsbåtar upp till 5 ton, vi har ca 300 vinterförvarade båtar. En stor del av verksamheten är också försäljning och reparationer av Tohatsu, Suzuki och Mercury utombordsmotorer samt försäljning av roddbåtar och styrpulpetbåtar från HR båtar och Kimple.

            Elis i "spelhålan", riktar wiren till stora slipen                    Runt 20 "varvsgubbar" jobbade här  på 30-talet                      Varvet på 90-talet, innan branden 2002.

Vi har även haft ett båtracingteam vi stöttat:

Den vita är Tobias Elisson och den gröna är Jakob Elisson, som numera båda jobbar på varvet och är söner till Dan och Annika Elisson som driver varvet.

De har varit riktigt framgångsrika genom åren, med många mästerskapssegrar och fartrekord.


Idag jobbar båda killarna på firman och tar mer och mer över olika ansvarsområden.